Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

Nautapata juureksilla

Ainekset

1 kg Kujalan tilan paistia palana tai suikaleena

0,5 dl Kujalan tilan kokonaisia ohraryynejä

1 selleri

1 lanttu

1 nauris

3-5 porkkanaa

2-4 sipulia

Herkkusieniä

Valkosipulia

Hillosipuleita

Pullo punaviiniä

Tomaattimurskaa

Soijakastiketta

Voita

5-7 laakerinlehteä

Vasikanfondia tai lihaliemikuutio

Mausteet (vajaa teelisikallinen kutakin) mustapippuri, valkopippuri, timjami, rosmariini, paprikajauhe, persilja, suola.

Tervalöökikastiketta

Ohje

  1. Laita paistipalat ruskistumaan reilun voin saattelemana. Paloittele sillä aikaa nauris, lanttu, porkkana, selleri, sipuli ja herkkusienet. Kun paistipalat ovat ruskistuneet kunnolla, kaada ne suureen uunipataan. Ruskista sipulia ja muita juureksia paistinpannulla hetken aikaa ja lisää ne sitten pataan. Lisää pataan myös hillosipulit, sienet, tomaattimurska, puolenkymmentä laakerinlehteä, ohraryynit ja mausteita oman tottumuksesi mukaan.
  2. Kaada päälle pullo punaviiniä ja lisää mukaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät nesteeseen. Lisää pari ruokalusikallista soijakastiketta. Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet veitsen sivulla leikkuulautaa vasten ja laita pataan. Sekoita kevyesti. Laita uuniin 160 asteeseen kannen alle muhimaan.
  3. Neljän tunnin jälkeen lämmön voi pudottaa lähelle 100 astetta. Mitä kauemmin pata hautuu, sen maukkaampaa siitä tulee.
  4. Tarjoile leivän ja hyvän viinin kanssa, ja lorauta annoksen päälle Tervalöökiä.