Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

Liharotumme

Kujalan tila oy

Kujalan Tilalla meillä on seuraavia nautarotuja: Simmental, Hereford ja Limousin sekä näiden risteytyksiä.

Simmental

Alkuperä: Sveitsi, Simme-joen laakso. Elopaino: lehmät 700–950 kg, sonnit 1200–1400 kg. Simmental on pääosin jakautunut kahtia maidon- ja lihantuottajatyyppeihin. Suomessa simmentalit ovat pääosin lihantuotantoon jalostettua tyyppiä. Väriltään eläimet ovat kirjavia valkoruskeita. Rodusta löytyy sekä sarvellisia että nupoja eläimiä. Simmental sopii parhaiten voimaperäiseen ruokintaan, mutta se on myös hyvä laiduneläin. Vasikat kasvavat erityisesti imetyskaudella hyvin emojen korkean maidontuotannon ansiosta.

Hereford

Alkuperä: Englanti, Herefordshiren maakunta. Elopaino: lehmät 600–850 kg, sonnit 1000–1300 kg. Herefordit ovat punaruskeita ja niillä on tyypillisesti valkoinen pää, rinta ja mahanalusta. Rodusta on olemassa sekä nupoja että sarvellisia linjoja. Alun perin matalahko, pyöreä hereford on kehittynyt korkeajalkaiseksi pohjoisamerikkalaiseksi tyypiksi. Hereford on rauhallinen ja kestävä rotu, jolla on hyvät emo-ominaisuudet. Rotu on myös vaatimaton ja hyödyntää luonnonlaitumia sekä karkearehuja erinomaisesti.

Limousin

Alkuperä: Ranska, Limogesin maakunta Elopaino: lehmät 650–850 kg, sonnit 1100–1300 kg Kullankeltainen tai -ruskea limousin on keskikokoinen liharotu. Suomessa rodun sarvellista linjaa on enemmän kuin nupoa linjaa. Limousin on tehokas rehunkäyttäjä, eikä se rasvoitu helposti, joten rodulle sopii hyvin voimaperäinen ruokinta. Rodun parhaita puolia ovat sen hyvät teurasominaisuudet: Teurasprosentti on 58–61 % ja teurasluokitukset korkeita.