Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

TAHMEA BBQ LOHI JA UUNIJUUREKSET

Ainekset

LOHI

Lohifilee

Kujalan Tilan BBQ kastike

Suola

Karpalo

Timjami

 

UUNIJUUREKSET

Porkkana

Palsternakka

Peruna

Oliiviöljy

Suola

Timjami

Ohje

BBQ Lohi on maukasta, helppoa ja nopeaa arkiruokaa, jonka kaveriksi sopivat täydellisesti yrteillä viimestellyt uunijuurekset. Annoksen nostavat omalle tasolleen oikeat, yhteensopivat mausteet ja kastikkeet, joilla saadaan niin makua kuin myös herkullisen tahmea pinta loheen.

 

BBQ kastikkeita on moneen lähtöön, mutta oma valintani on Kujalan tilan BBQ kastike. Se on kotimainen laatutuote, jossa mausteet ovat hyvässä tasapainossa. Sokeria ja suolaa ei ole liikaa ja koostumus on kohdillaan.  Kujalan Tilan BBQ kastike yhdistää pohjoisen makuja, kuten karpalon, mustaherukan ja tervan. Tuote on gluteeniton ja lisäaineeton, joten se sopii moneen ruokavalioon. Kaupan päälle kastikkeille on myönnetty sydän -merkki. Bonuksena Kujalan Tilan BBQ kastikkeen mausteista syntyy yhdessä ikään kuin savuinen lisämaku, joten varsinkin kesäaikaan tätä kannattaa valmistaa grillissä. Tahmeus ja ”savuisuus” korostuvat. Ja tulella tehty ruoka nyt vaan on vieläkin herkullisempaa.

 

HYÖDYNNÄ ETUKOODI. Kujalan Tilan palkittuja kastikkeita (ja myös kotimaisia marjasiirappeja) saa nyt -10% alennuksella, kun käyttää etukoodia KUJALA10 Kujalan Tilan verkkokaupassa: www.kujalantila.fi/kauppa HUOM. Valikoimasta löytyy myös paljon muita viimeisen päälle 6/5 tuotteita, joten kannattaa käydä tutustumassa.

 

Tahmea BBQ Lohi valmistuu näppärästi, kun marinoit lohen aamulla ja jätät sen maustumaan jääkaappiin työpäivän ajaksi. Ja sitten töiden jälkeen laitat vaan lohen ja uunijuurekset uuniin tai grilliin. Viimeistelyyn ei mene kuin hetki, mutta sillä saadaan lisää makua kokonaisuuteen. Karpalot ja timjami tukevat kastikkeet makumaailma ja karpalot tuovat hapokkuutta suolaisuuden ja makeuden tueksi. Makuaisti kiittää ja kieli lipoo suunpieliä.

 

VALMISTUSOHJE

Ota lohifilee huoneenlämpöön ja anna sen hetken levätä.

Laita kevyt suola lohen pintaan ja anna suola imeytyä loheen tunnin ajan.

Levitä Kujalan tilan BBQ kastiketta tasaisesti lohen pintaan.

Laita lohi marinoitumaan jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Leikkaa porkkana, palsternakka ja perunat viipaleiksi.

Levitä viipaloidut uunijuurekset uunipellille.

Valele öljyä uunijuuresten pintaan.

Ripottele suolaa timjamia uunijuuresten päälle.

Laita uunijuurekset uuniin.

Ripottele lohen päälle karpaloita.

Laita lohi toiselle uunipellille, kun juurekset ovat olleet noin 15 min uunissa.

Laita lohi uuniin ja kypsennä lohen koosta riippuen noin 30-40 min.

Nosta lohi uunista ja ripottele tuoretta timjamia lohen pintaan.

Asettele lohi ja uunijuurekset lautaselle, tartu ruokailuvälineisiin ja herkuttele.

 

Resepti ja Kuvat: Petri Ylönen / www.kohokohta.com