Riistakäristys Pinsa on todella mehukas, maukas ja makuelämykseltään monivivahteinen pizzaherkku, josta ei myöskään potkua puutu. Riistäkäristystä käytetään modernilla tavalla ja makua lisätään perinteisesti yhteensopivilla pohjoisen mauilla. Kujalan Tilan kastikkeet ja siirapit ovat se viimeinen, herkullinen silaus, jolla tämä ruoka kruunataan
Pinsa itsessään on italialainen pizzatyyppinen piirakka, jossa on ilmava pohja ja rapea kuori. Koostumus on mitä mainioin ja kaupan päälle pizzaa kevyempi. Suutuntuma on mielestä parempi kuin perinteisessä pizzassa. Pinsa sisältää vähemmän gluteenia kuin tavallinen pizza pohja, joten se on myös vatsalle parempi vaihtoehto. Esipaistettuja pinsoja löytää nykyään melkein kaikista ruokakaupoista, joten tässä herkussa pääsee helpolla. Ja koska paistoaika on vain 8 minuuttia, niin kauan ei tarvitse malttaa.
Riistakärsitys Pinsan maun runsaus piilee käristyksen lisäksi siis kastikkeessa ja siirapissa. Jo riistakäristystä paistettaessa lihan joukkoon lisätään Kujalan Tilan Habanero kastikketta, mikä nostaa riistakäristyksen maun ja mehukkuuden uudelle tasolle. Kastike tarttuu lihan pintaan hyvin ja estää sitä kuivumiselta. Kun lopuksi pinsan päälle ripotellaan vielä puolukoita ja lisätään Kujalan Tilan Puolukkasiirappia, niin tulisen makea herkkuhetki on valmis koettavaksi.
ETUKOODILLA ”KUJALA10” saat -10% alennuksen kaikista Kujalan Tilan kastikkeista ja siirapeista verkkokaupassa. Ostoksille tästä: www.kujalantila.fi/kauppa HUOM. Jos et ole niin tulisen ruoan ystävä, niin kokeile näillä täytteillä Habanero kastikkeen sijaan esim. Kujalan Tilan lempeää Chili lööki kastiketta. Uskalla väittään, että se ei ole liian tulinen kenenkään makuun, mutta makua kuitenkin piisaa. Toinen hyvä valinta on Kujalan tilan Valkosipuli (lööki) kastike, joka on voittanut SM-kultaa artesaaniruoan SM-kisoissa. Tämä mieto valkosipulikastike toimii erittäin hyvin varsinkin riistan kanssa.
VINKKI. Tämän riistakäristyspinsan valmistat kätevästi kesällä myös kaasugrillissä (ritilän päällä, keskitasossa), joten se on kätevää tarjottavaa, niin kesän juhlissa kuin mökkivieraille. Ja kun täytteitä vaihtelee, vaikka jokaiseen pinsaan, niin uudet makuelämykset eivät lopu koskaan.
VALMISTUSOHJE
Ota riistakäristys sulamaan pakkasesta.
Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen.
Pilko paprika ja suolakurkut sopiviksi suikaleiksi.
Pilko marinoidut valkosipulit puoliksi.
Ota sopiva satsi puolukoita valmiiksi.
Irrottele tuore timjami valmiiksi.
Kun riistalevyt alkavat irtoamaan toisistaan, niin laita paistinpannu kuumemaan.
Laita paistinpannulle voita ja ala paistaa käristystä.
Kun riista alkaa saamaan väriä, niin lorauta sekaan Kujalan Tilan Habanero kastiketta.
Kääntele lihoja ja sekoita kastike hyvin lihan kanssa.
Sivele tomaatti pyre tasaisesti pinsan pintaan.
Pilko mozzarella ja asettele palat pieni välein pinsan pinnalle.
Revi riistakäristys liha ja lisää se pinsan pinnalle.
Asettele paprikat, suolakurkut ja marinoidut valkosipuli riistan päälle.
Ripottele puolukoita kaikkien täytteiden päälle.
Laita pinsa 240 asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi.
Kun mozzarella on sulanut ja pinsan pinta on rapea, niin ota pinsa uunista.
Viimeistele pinsa laittamalla päälle Kujalan Tilan puolukkasiirappia.
Kruunaa annos tuoreella timjamilla.
Anna pinsan levätä pari minuuttia.
Leikkaa pinsa paloiksi ja herkuttele.
Resepti ja Kuvat: Petri Ylönen / www.kohokohta.com