Puolukka Sticky Bun on ihanan tahmeaa, herkullista pullaa, jossa on monin kerroin makua. Kinuski ja puolukat muodostavat täydellisen makuparin ja koostumus kruunaa herkutteluhetken.
Tässä pullareseptissä käytin aidoista marjoista valmistettuja Kujalan tilan makusiirappeja. Kyseinen yritys valmistaa erittäin laadukasta hailuotolaista lähiruokaa ja tuotteet valmistetaan alusta loppuun itse. Makusiirapeissa käytetään lähialueen marjoja, kuten asiaan kuuluu. Kujalan tila valmistaa myös maukkaita lööki- ja artesaanikastikkeita. Kastikkeet, eivätkä siirapit, sisällä säilöntä aineita tai lisäaineita. Osalle kastikkeista on myönnetty Sydän -merkki ja mukana on myös useita gluteenittomia vaihtoehtoja.
Pullareseptiin kannattaa kokeilla muitakin siirappimakuja kuin puolukkaa. Kujalan tilan marjasiirappi valikoimasta löydät hilla-, karpalo-, mustikka- ja puolukkasiirapit, joista jokainen sopii täydellisesti tähän reseptiin. Testaa siis reseptiä omalla lempimaullasi ja ihastu näihin marjaisiin Kujalan Tilan siirappeihin.
ETUKOODILLA: KUJALA10 kaikista Kujalan Tilan siirapeista ja kastikkeista -10% alennuksen. Tästä ostoksille: www.kujalantila.fi/kauppa – ota hyöty haltuun ja sitten vaan herkuttelemaan aidoilla pohjoisen mauilla.
Valmista pullataikina. Lämmitä neste noin 42 asteiseksi. Lisää nesteeseen sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva puolikkaaseen jauhomäärään ja sekoita nesteeseen.
Alusta taikinaa käsin ja lisää siihen vuorotellen loput jauhot ja voi. Vaivaa taikinaa kaikkiaan noin 10 minuuttia kunnes se on kiinteää ja siinä on hyvä sitko. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi kulhossa liinan alla vedottomassa paikassa.
Valmista kinuski jäähtymään pullataikinan kohotessa.
Laita kattilaan kuohukerma, fariinisokeri ja voi. Anna voin sulaa ja ota seos pois levyltä kun se on tasaista. Anna kinuskin hieman jäähtyä ja kaada se uunivuokaan voidellun leivinpaperin päälle. Uunivuoan koko noin 20cmX30cm. Ripottele kinuskin päälle murskatut pähkinät.
Sekä Kujalan tilan puolukkasiirappia levitetyn täytteen päälle. Lisää halutessasi myös jäisiä puolukoita pinnalle
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella.
Kaulitse kohotetusta pullataikinasta noin 50×30 kokoinen levy. Levitä taikinalevyn päälle täyte ja lisää vielä täyte kerroksen päälle puolukkasiirappia raitoina suoraan pullosta. (Lisää pinnalle tuoreita tai pakaste puolukoita halutessasi).
Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa 15-18 osaan. Jos leikkaat 15 osaan, tulee pullasta hieman korkeampi. Asettele pullat riveihin esim. 5X3 pullaa tai 6X3 pullaa.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Anna pullan hieman jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen alustalle. Näin kinuski jämähtää paremmin pullan pintaan eikä sitä valu niin paljon pois.
Kumoa pulla ja anna jäähtyä vielä. Jäähtyneen pullan päälle voit lisätä vielä Kujalan puolukkasiirappia.
Koristele esimerkiksi puolukoilla siirapin lisäksi.
Resepti: Emma Pekkanen
www.emmasofiacake.com
www.instagram.com/emmasofiacake