Bao bu on pehmeä, höyrytetty Aasiasta kotoisin oleva sämpylä, joka täytetään mehevillä koostumukseltaan rikkailla herkuilla. Bao Buneissa ei mausteita ja makua säästellä, eikä tämä resepti tee poikkeusta.
Täytteeksi tässä reseptissä voi valita joko hitaasti haudutettua possua tai rapeaksi paistettu tofua, jotka molemmat imevät lisää makua Kujalan Tilan kastikkeista – BBQ kastikkeesta ja Chililööki kastikkeesta. Nämä täyteläiset soosit saavat aikaan täydellisen yhdistelmän savuisuutta, tulisuutta ja makeutta. Pehmeä Bao bun täydentää kokonaisuuden.
Kujalan Tilan kastikkeet ovat kotimaisia, Hailuodossa tehtyjä laadukkaita tuotteita. Kastikkeet ovat lisä- ja säilöntäaineettomia ja osalle on myönnetty sydän -merkin. Laadusta kertoo sekin, että Kujalan Tilan Valkolööki kastike on voittanut SM-kultaa artesaaniruoan SM-kisoissa. Tämän lisäksi heiltä löytyy mm. laadukkaita marjasiirappeja, joiden marjat kerätään lähimetsästä.
HYÖDYNNÄ ETU. Näitä herkullisia kastikkeita ja siirappeja voit nyt tilata Etukoodilla KUJALA10 Kujalan Tilan verkkokaupasta -10% alennuksella. Ostoksille tästä: www.kujalantila.fi/kauppa
Rapean ja raikkaan lisäkkeen tuo aasialainen salaatti, jossa yhdistyvät kaali, retiisit, seesaminsiemenet ja kevyt, pirteä kastike. Tämä yhdistelmä tekee bao buneista täydellisen makuelämyksen, joka sopii niin viikonlopun herkutteluhetkiin kuin rennoksi illanvieton tarjottavaksi.
Tämä resepti on suunniteltu noin 6–8 bunille, joten se sopii jaettavaksi ystävien tai perheen kesken. Laita ylijäänyt täyte kulhoon, niin jokainen voi itse ottaa lisää salaatin kanssa.
VALMISTUSOHJE
Paahda seesaminsiemenet
Sekoita possun tai tofun marinadiainekset isossa kulhossa.
Tee salaatinkastike valmiiksi
Leikkaa salaatin kasvikset suikaleiksi.
Sekoita salaatin kastike kasviksiin ja laita vetäytymään puoleksi tunniksi jääkaappiin
Pilko chilit ja muut viimeistelyyn tulevat ainekset valmiiksi
Paista viipaloidut herkkusienet öljyssä, lisää loppupuolella soija ja valkosipuli.
Paista possu tai tofu seesamiöljyssä.
Lisää marinadikastike possuun tai tofuun. Pidä lämpimänä.
Paista lehtikaali nopeasti samalla pannulla
Mikrota valmiit bao bun -sämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise ne varovasti.
Levitä bao bun -sämpylän sisään majoneesia.
Lisää pohjalle lehtikaali.
Täytä nyhtöpossulla tai tofulla ja herkkusienillä.
Koristele tuoreella chilillä, kevätsipulilla, korianterilla tai thaibasilikalla.
Viimeistele seesaminsiemenillä ja tarjoa aasialaisen salaatin kanssa.
Resepti: Jenni Säntti
www.instagram.com/jenkansafkaa
www.kohokohta.com