Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

MUSTIKKA-VALKOSUKLAA RUUDUT

Ainekset

POHJA

2,5 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

2,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

1 dl öljyä

1,5-2 dl jäisiä mustikoita joiden joukkoon noin 1rkl perunajauhoja

 

MUSTIKKA-MANTELITAHNA 

2,5 dl eli 150g mantelijauhetta

1,25 dl Kujalan tila mustikkasiirappia

1 dl jäisiä mustikoita

0,25 dl kermaa (1-2rkl)

 

RUUTUJEN PÄÄLLE

100g valkosuklaata

Ohje

Mustikka-valkosuklaa ruudut ovat herkuttelijan valinta, niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Mustikka ja valkosuklaa toimivat yhdessä kuin unelma ja luovat keskenään erinomaisen makuyhdistelmän.

 

Tässä reseptissä helpon ja herkullisen marjapiirakka tyylisen pohjan päälle laitetaan mantelinen mustikkakerros ja ruudut viimeistellään valkosuklaarouheella.  Mantelisen mustikkatahnan hyvin levittyvä koostumus syntyy Kujalan tila mustikkasiirapilla. Tätä mustikkasiirappia kannattaa ehdottomasti lorauttaa vaikka vielä valmiiden Mustikka-valkosuklaa ruutujen päällekin lisämauksi ja koristeeksi!

 

Kujalan tilan marjasiirapit ovat aitoa lähiruokaa Hailuodosta! Tuotteiden marjat ovat hankittu Kujalan tilan lähiluonnosta. Siirappien maku on täyteläinen ja marjaisa ja ne sopivat todella moneen käyttöön. Käytä ihania siirappeja esimerkiksi ruuanlaittoon, leivontaan, jälkiruokien koristeeksi ja kastikkeena jäätelöannoksiin.

 

Kujalan tilan siirapit ovat lisäaineettomia ja säilöntäaineettomia. Kannattaa tutustua myös yrityksen maukkaisiin lööki- ja artesaanikastikkeisiin. Kastikkeista löytyy mukavasti myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Tämän lisäksi esim. Valkölööki-, Chili-, Terva- ja Gluteeniton kastike ovat saaneet SYDÄN -merkin.

 

NAPPAA ETUKOODI. Kujalan tilan verkkokaupasta löydät lisää herkullisia tuotteita ja etukoodilla: KUJALA10 saat kaikista siirapeista ja kastikkeista -10% alennuksen. Tämä etu kannattaa hyödyntää – ostoksille tästä: Kujalan Tilan Verkkokauppa.

 

POHJA – OHJE

Laita uuni kuumenemaan noin 175 asteeseen. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhoon. Lisää joukkoon kananmunat, öljy, maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, esim. irtopohjavuokaan. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. puisella grillitikulla. Anna jäähtyä hyvin.

 

MUSTIKKA-MANTELITAHNA – OHJE

Sekoita ainekset yhdessä tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa. Levitä tahna jäähtyneen pohjan päälle.

 

Pilko valkosuklaa pieneksi rouheeksi ja ripottele pilkottujen mustikkaruutujen päälle.  Ruutujen leikkaaminen on helpompaa kun leikkaat ne ennen valkosuklaan laittoa. Voit myös vaihtoehtoisesti sulattaa valkosuklaan ja pursotella raidoiksi mustikkaruutujen päälle.