Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

BBQ PULLED PORK BATAATTIVENE

Ainekset

Bataatti (isoja)
Porsaan Kassler pala, noin 1,5 kg
Kujalan Tilan BBQ kastike
Mutapippuri (rouhittu)
Suola
Karpalo
Kevätsipuli

Ohje

BBQ Pulled Pork Bataattivene on maukas, herkullinen ja täyttävä arkiruoka, joka vie taatusti nälän. Valmistaminen on todella helppoa, sillä pääraaka-aineet kypsyvät uunissa ihan itsekseen. Pehmennyt bataatti tuo ruoan koostumuksessa kivaa vastapainoa äärimmäisen murealle lihalle, joka sulaa suussa.

 

Kujalan Tilan BBQ kastike antaa ruokaan pohjolan makuja, kuten karpaloa, mustaherukkaa ja tervaa. Kun tämän hieman savuisen ja miedosti makeahkon kastikkeen vastapainoksi laitetaan kassleriin hieman suolaa ja mustapippuria, niin kyllä maistuu. Hapokkuutta tuovat karpalot ja raikas kevätsipuli viimeistelevät tämän annoksen – makua piisaa kaikilla osa-alueilla.

 

ETUKOODI. Kujalan tilan kotimaisia, Hailuodossa tuotettuja kastikkeita (ja muita herkkuja) saat nyt heidän verkkokaupasta -10% alennuksella. Käytä kassa koodia: KUJALA10. Ei muuta kun ostoksille tästä: www.kujalantila.fi/kauppa

 

HUOM. Kujalan kastikkeet ovat lisäaineettomia ja niille on myönnetty sydän -merkki. Useat kastikkeet ovat myös gluteenittomia. Maun ja koostumuksen lisäksi ovat siis myös muut asiat kunnossa. Iso käsi ja papukaijan merkki.

 

VINKKI. Jos haluat virittää annosta ja saada vieläkin enemmän makua, niin suosittelen kokeilemaan seuraavaa: Lisää BBQ kastikkeen sekaan hieman hienoksi pilkottua, mieto ja tuoretta chiliä. Ja kun viimeistelet annosta, niin lisää kaiken kukkuraksi ujot raidat karpalosiirappia. Lopputulos on hieman tulisempi ja makeampi – lohturuokaa parhaimmillaan.

 

VALMISTUSOHJE
Ota Kassler pala huoneenlämpöön lepäämään.
Laita uuni päälle noin 100 asteeseen.
Laita lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.
Kun uuni on lämmennyt niin laita liha pataan.
Anna lihan kypsyä kunnolla. Tarkista noin 4 tunnin jälkeen.
Vinkki. Liha on passelia, kun se lähes hajoaa haarukalla tökittäessä.
Laita bataatit kokonaisina uuniin, kun liha on ollut siellä noin 4 tuntia.
Kun liha repeää liitoksistaan ja bataatit ovat pehmenneet, niin kaikki uunista ulos.
Revi kassler liha riekaleiksi haarukoilla.
Sekoita lihan joukkoon reilusti Kujalan Tilan BBQ kastiketta.
Halkaise bataatit ja koverra puolet bataatista pois.
Koverretun bataatin voi käyttää johonkin toiseen ruokaan, joten älä heitä pois.
Täytä bataattiveneet BBQ kastikkeella maustetulla possulla.
Lisää lihan päälle karpaloita.
Lorauta BBQ kastiketta vielä lihan päälle.
Viimeistele annos karpaloilla ja kevätsipulilla.
Huom. Nyhtöpossua jää taatusti yli, mutta sitä voi käyttää vaikka mihin.

Resepti ja Kuvat: Petri Ylönen / www.kohokohta.com