BBQ Hot Dog on erinomaista sormiruokaa jo sellaisenaan, mutta kun annosta viritetään eteläkorealaiseen Bulgogi -tyyliin, niin lopputulos on superherkullinen.
Tässä kesäisessä grilliherkussa käydään Suomi VS Etelä-Korea maaottelu, jossa kummankin joukkueen maut täydentävät toisiaan ja lopputulos on yhtä makunautinnon juhlaa. Suomen joukkueen kapteenina toimii Kujala Tilan BBQ kastike. Pullon kyljessä lukee ”pohjoiset maut” ja tämä väite pitää 100% paikkansa. Kastike sisältää karpaloa, mustaherukkaa ja terva-aromia. Se on vähäsuolainen, eikä siinä ole liikaa sokeria. Ollaan asian ytimessä, kun balanssi on kohdillaan.
ETUKOODILLA ALENNUSTA. Käy tutustumassa Kujalan Tilan laadukkaisiin, lisäaineettomiin ja sydän -merkillä varusteihin kastikkeisiin verkkokaupassa: www.kujalantila.fi/kauppa ja psst. Muista hyödyntää etukoodi: KUJALA10, jolla saat -10% alennuksen kaikista kastikkeista ja siirapeista. Herkkuja löytyy moneen lähtöön!
Näitä Bulgogi tyyliin viritettyjä BBQ hodareita voi tehdä kotona paistinpannulla tai mökillä grillissä. Ja kyllähän tämä nyt on kesäruokaa aidoimmillaan – sopivasti syntistä niin kuin kesäloma. Vinkkinä mainittakoon, että Jos kaipaat lisää tulisuutta, niin vaihda BBQ kastike Kujalan Tilan Habanero kastikkeeseen – kyllä lähtee ja potkua takuulla piisaa. Samat mausteet ja höysteet toimivat molempien kastikkeiden kanssa. Psst. Muista lorauttaa koko komeuden päälle vielä Valkolööki kastiketta, sillä pehmeä ja lempeä valkosipuli toimii todella hyvin yhteen BBQ:n kanssa.
VALMISTUSOHJE
Ota naudan ohut ulkofilee paketti huoneenlämpöön.
Sekoita BBQ kastike, etikka, soija, inkivääri ja mustapippuri keskenään.
Kun liha on ei ole enää kylmää, niin leikkaa pihvit viipaleiksi.
Marinoi liha tekemälläsi bulgogi tyyliin viritetyllä BBQ kastikkeella.
Anna lihan marinoitua vähintään 2 tuntia, mielellään 4 tuntia.
Laita paistinpannu kuumenemaan.
Leikkaa punakaali, retiisi ja kevätsipuli valmiiksi.
Lisää pannulle hieman voita tai öljyä.
Laita lihat paistinpannulle paistumaan.
Laita Hot Dog sämpylöiden pohjalle punakaalia.
Kääntele lihoja paistinpannulla.
Kun liha on kypsää, niin laita se Hot Dog sämpylöihin.
Viimeistele Hot Dogit pinjan siemenillä.
Lorauta komeuden päälle hieman valkolööki kastiketta.
Kruunaa homma kevätsipulilla ja anna herkun viedä mukanaan.
Resepti ja Kuvat: Petri Ylönen / www.kohokohta.com