Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

LADATUT PERUNAT PALVIKINKULLA JA TÄYDEN KYMPIN KASTIKKEILLA

Ainekset

LADATUT PERUNAT

noin 1 kg hyvää perunaa, esim. puikulaa

 

MARINADI

2 rkl Oliiviöljyä

2 rkl Sulatettua voita

0,5 tl Suolaa

1 tl Mustapippuria

2 tl Valkosipulijauhetta

2 tl Paprikajauhetta

1 tl Umamijauhetta

2–4 Valkosipulinkynttä hienonnettuna

2–3 rkl Kujalan BBQ-kastiketta

1 rkl Turkkilaista jogurttia

 

 

PERUNOIDEN PINNALLE

3 rkl pankojauhoja

100 g cheddarjuustoa raastettuna

 

TÄYTE PERUNOIDEN PÄÄLLE

200 g palvikinkkua palana

Paprikajauhetta

1 dl ranskankermaa

1 kevätsipuli hienonnettuna

1 keltainen suippopaprika

1 punainen suippopaprika

Kirsikkatomaatteja

Varsiselleriä

Paahdettua sipulia

ujalan Valkolööki -kastiketta

Kujalan Habanero- tai Chili -kastiketta

Tuoretta persiljaa koristeluun

Ohje

Ladatut perunat palvikinkulla ovat täyden kympin yhdistelmä rapeaa koostumusta ja mehevää, sekä erittäin täyteläistä makua. Lohkoperunat saavat tässä reseptissä aimo annoksen lisää makua Kujalan Tilan BBQ-kastikkeella maustetusta marinadista ja paistuvat uunissa rouskuvan rapeiksi. Perunoiden kanssa tarjoillaan runsaita ja herkullisia täytteitä, joten tiedossa on todellista herkuttelun juhlaa.

 

Marinointi on kaiken A ja O, kun tähdätään mehukkaisiin ja maukkaisiin perunoihin. Tässä reseptissä palvikinkku saa kaveriksi Kujalan Tilan herkulliset Valkolööki– ja Habanero -kastikkeet. Tällä kaksikolla ladattujen perunoiden herkullisuus nousee ihan uudelle tasolle.

 

Kujalan Tilan kastikkeet ovat kotimaisia, laadukkaita ja palkintoja voittaneita kastikkeita. Ne ovat lisäaineettomia ja säilöntäaineettomia. Osa kastikkeista on saanut sydän merkin ja niistä löytyy tietenkin myös monia gluteenittomia vaihtoehtoja. Kastikkeiden lisäksi Kujalan Tilan verkkokaupasta löytyy mm. heidän makusiirappeja, joiden maku tulee lähialueen metsistä kerätyistä marjoista.

 

ALENNUSTA ETUKOODILLA. Tutustu kastikkeiden ja siirappien valikoimaan Kujalan Tilan verkkokaupassa ja käytä ostaessasi etukoodia: KUJALA10, niin saat molemmista -10% alennuksen. Tästä kauppaan: www.kujalantila.fi/kauppa Psst. Näitä herkkuja ei kannata ohittaa.

 

VINKKI. Paistettu palvikinkku tuo suolaisuutta ja täyteläisyyttä, kun taas cheddarjuusto, paahdettu sipuli ja Kujalan kastikkeet viimeistelevät makuelämyksen. Voit myös tuunata täytteitä oman makusi mukaan – esimerkiksi vaihtamalla kinkun kasvispekoniksi tai lisäämällä lempiyrttejäsi koristeluun. Näiden perunoiden kanssa ei tarvitse pihistellä, vaan ne ladataan täyteen herkullisia makuja!

 

MARINADI – VALMISTUSOHJE

  • Pese ja kuivaa perunat hyvin. Halkaise lohkoiksi.
  • Sekoitakaikki marinadiaineet keskenään.
  • Sekoita marinadi perunoihin.
  • Anna marinoitua 3 tuntia.

 

PERUNOIDEN PAISTAINEN UUNISSA

  • Asettele perunat väljästi leivinpaperille (älä kaada ylimääräistä marinadia leivinpaperille)ja ripottele päälle pankojauho.
  • Paista uunissa noin 35–40 minuuttia 225 asteessa.Käännä perunat puolivälissä, jotta ne paistuvat tasaisesti. Lisää paiston loppupuolella juustoraaste.
  • Tarkista kypsyys: Kun perunat ovat kullanruskeita ja rapeita, ne ovat valmiita. Jos haluat vielä rapeamman pinnan, voit paahtaa perunoita lopuksi grillivastuksen alla5 minuuttia.

 

PERUNOIDEN TÄYTE – VALMISTUSOHJE

  • Paista palvikinkku samaan aikaan kun perunat ovat uunissa. Lisää paiston loppupuolella paprikajauhetta niin saat kinkkuun kauniimman värin.
  • Pidä paistettu kinkku lämpimänä folion alla ja freesaa viipaloitu paprika nopeasti samalla pannulla. Pilko varsiselleri ja halkaise kirsikkatomaatit

 

ANNOKSEN KOKOAMINEN

  • Kokoa annos; alle perunat, päälle kinkku, paprika, varsiselleri, tomaatit. Ripottele pinnalle kevätsipulia, paahdettua sipulia ja halutessasi persiljaa. Tarjoile ranskankerman, Lööki- ja Habanero-kastikkeen kera.
  • Jos tarjoat kastikkeet erikseen, voit merkata vieraita varten tulisimman soosin chilillä, jolla kastiketta voi myös annostella.
  • VINKKI: Ylijäänyttä marinadia ei kannata heittää hukkaan, vaan voit hyödyntää sen eri tavoin.

 

Resepti: Jenni Säntti

www.instagram.com/jenkansafkaa

www.kohokohta.com