Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

KOOKOS-HILLA KUPPIKAKUT

Ainekset

KOOKOS-HILLA KUPPIKAKUT – AINEKSET

(aineksilla syntyy 9kpl)

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

1,5 tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

1 kananmuna

0,75 dl Kujalan tila hillasiirappia

1,5 dl kookoskermaa

0,5 dl öljyä

MUFFINSIEN SISÄÄN

Kujalan tila hillasiirappia

MUFFINSIEN KUORRUTE

1,5-2 dl kuohukermaa

1-2 rkl sokeria

1 rkl kookoskermaa

50-80 g tuorejuustoa

 

Ohje

Kookos-hilla kuppikakut ovat helppoja ja maukkaita herkkuja kahvipöytään. Kuppikakkujen taikinan teet näppärästi vain sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

 

Tähän reseptiin kokeilin ihanan marjaisaa Kujalan Tilan hillasiirappia, joka toimi erinomaisesti kookoksen makuisten kuppikakkujen kanssa. Hillasiirappia laitoin taikinaan ja paistettujen kuppikakkujen keskelle, josta se osittain imeytyy kuppikakkuun ja antaa näin todella paljon lisämakua. Ja kun valmiiden kuppikakkujen päälle lorauttaa vielä hieman tätä siirappia, niin avot. Lopputulos vie kielen mennessään.

VINKKI. Tähän reseptiin voit myös testata muitakin Kujalan tilan siirappeja. Makuina marjasiirapeissa ovat hilla, karpalo, mustikka ja puolukka. Näiden marjasiirappien lisäksi heiltä löytyy myös tervasiirappi, joka on erittäin mielenkiintoinen, uusi tuttavuus. Vahva suositus näiden siirappien käyttämiseen niin kuppikakkujen kuin myös vaikkapa lettujen kanssa.

KUJALAN TILA on lähiruokaa tuottava yritys Hailuodossa. Siirappien marjat ovat hankittu lähiluonnosta. Kujalan tila valmistaa tuotteensa alusta asti itse. Tuotteet eivät sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Siirappien lisäksi Kujalan tila valmistaa herkullisia lööki- ja artesaanikastikkeita, joista Valkolööki, terva-, chili- ja gluteeniton kastike ovat saaneet SYDÄN -merkin. Näitä kaikkia kannattaa ehdottomasti testata.

 

KOOKOS-HILLA KUPPIKAKUT – OHJE

Laita uuni kuumenemaan noin 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää niiden joukkoon muut aineet. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja annostele muffinssivuokiin. Täytä vuoista noin 2/3, että niihin jää kohoamisvara. Paista muffinssit uunin keskitasolla noin 10-15min. Tarkista kypsyys.

Tee jäähtyneisiin kuppikakkuihin keskelle syvä kuoppa, johon laitat hillasiirappia. Osa kuoppaan laitetusta siirapista imeytyy kuppikakkuun ja antaa näin sille ihanasti lisämakua. Valmista seuraavaksi kuorrute.

Vaahdota ainekset yhdessä paksuksi vaahdoksi ja pursota kuppikakkuihin haluamallasi tavalla. Koristele esimerkiksi strösseleillä ja Kujalan tila hillasiirapilla.

 

Resepti: Emma Pekkanen

www.emmasofiacake.com

www.instagram.com/emmasofiacake